Kutatások szerint a gyermek intelligenciájában, későbbi életének sikerességében, a géneknél is nagyobb hatása van az első 2-3 életév tevékenységeinek.


Játék - együttlét - nevelés - fejlesztés - együtt végzett cselekedetek.

"Naponta két tucat alkalmunk is van, hogy segítsük őt a fejlődésében. Szülőként mennyit használsz ki ebből?

Egy könyv, ami az önálló, felfedező, kreatív babákról, kreatív játékokról, babák fejlődéséről, kimondottan szülő általi fejlesztéséről szól. Fejlesztés az együttes játék, a mese, a mesélés, a mondókázás, és a csecsemő is fejlszti önmagát mind nagymozgásilag, mind manualitásban - ha van megfelelő babajáték számára. A kisgyerek első három - öt, otthon töltött évében, ebből is kifejezetten a legelső, mászó-elinduló-megfogó-megízlelő szakaszban dől el a gyermek sorsa. Amennyit és ahogyan a vele foglalkozó anya, vagy éppen apa kihasználja ezt az időt, annyit fog profitálni a baba ebből későbbi életében. A kérdés csak az: Hogyan, milyen eszközökkel tudjuk a lehető legjobban kihasználni ezt az első éveket?

Nap mint nap lehetőségünk van rá, hogy az együttléteinkből a maximumot kihozzuk. A baba fejlődik, figyelmet és szeretetet kap, rengeteg információt. Anya - vagy a gondozó - pedig kiegyensúlyozott, nyugodt, hiszen nemcsak a babával foglalkozott, hanem közben jutott magára is ideje, a házimunka is haladt.

 

Szülő felelőssége -  szülő lehetősége

 

A kisgyermekekkel kapcsolatosan sok, egymásnak ellentmondó nevelési elv is tartja magát. Az egyik szerint csak szeretetet kell adni. A másik szerint tanítani kell. Az egyik szerint mindig beszélni kell hozzá. A másik szerint meg kell várni, hogy ő kommunikáljon. Az egyik szerint szinte egész nap játszani kell vele. A másik szerint meg kell tanulnia egyedül is játszani.

Ahogy egész nap eltanulgattunk néha egyetemistaként, és nem sok foganatja volt,
hasonló a helyzet a babával is. A kevesebb néha több – mondja a mondás.
Akkor több, ha az jól van időzítve, és pontosan azt kapja belőle, amire szüksége van. Tudjuk, ez néha nem pont az, amit a baba szeretne, de ezt nekünk, szülőknek kell tudnunk, és ügyesen terelgetni.

A könyvek és segítők egymásnak ellentmondó szabályai között meg kell találnunk azt, amivel egyet tudunk érteni, ami a mi családunkban működik. Ezért én itt és a Kreatív Baba könyvemben leginkább csak értelmezek, de nem mondok a mindennapi életre sok szabályt. Csak ötletet adok, és útirányokat mutatok.

 

Irányítani, terelgetni, segíteni. De hogyan?

Sok apró praktikával, mert az gyermekeink – a szakemberek véleménye szerint is – nagyon érzékenyek, önállóak, akaratosak.

Egy új generáció nő most fel, egyre többen tartoznak ebbe a kirobbanóan kreatív, felfedező, saját útját járó csoportba. Közöttük megnőtt az izgó-mozgó, a hagyományos eszközökkel nehezen oktatható, ugyanakkor érzelmileg nyitottabb, mások érzelmeire még inkább reagáló babák, gyermekek, fiatalok aránya.

 

 

Indigó, vagy csillaggyermek?

Sokan, sokféleképpen nevezik őket.

Csillaggyermekek, fény gyermekei, Vízöntő korszak gyermekei, indigók.

Bárhonnan is közelítsünk a témához, sok, csak statisztikailag értelmezhető adat azt mutatja, hogy az oktatási rendszer, a gyermekintézmények, és végső soron minden gyermekkel foglalkozó szembekerül a következő problémák egyikével (ezek nem jól meghatározható, sokszor átfedő tünetek):

 • Izgő-mozgó: hyperaktivitásnak, vagy figyelemhiányosnak mondott tünet-együttes

 • Érzelmileg nagyon sérülékenyek, ugyanakkor nagy átérző képességgel rendelkeznek

 • Kreatív, és éppen ezért mások megoldásait nem akarja átvenni.

 • Nem utasítható, csak finoman meggyőzhető.

 • Csoportban nehezen mozgatható a poroszos irányítással, nem szereti a sorban állást, a klasszikus fegyelmezést.

Sokan mondják, hogy nem kell őket különlegesnek tekinteni, vagyis ők is csak gyermekek. Én is így tartom. De a gyermekem nekem különleges, és a leírás őrá is illik.  Mik ezek a szabályok? A könyvben ezzel foglalkozom.

A szabályok, nevelési elvek, amiket a problémás gyermekekkel való bánásmódként előírnak, minden egyes kisgyermekre csak jó hatással lehetnek.

 

Ha baj van, természetesen szakemberhez kell fordulnunk.

Persze, legtöbbször nincs baj, még nem érezzük.

Diszlexia, hyperaktivitás, diszgráfia – a tanulási zavarok legtöbbször iskolában kerülnek elő, vagy jó esetben óvodában.

 Korrigálni lehet még, de a megelőzéshez bébikorba kell visszamenni.

 • Mit tudunk tenni megelőzésképpen?

 • A mosolygós, kiegyensúlyozott babánál hogyan tudjuk megőrizni a jókedvet a babakoron át?

 • Hogyan nem fog unatkozni?

Kreatív, felfedező játékokkal, értő figyelemmel fordulva a kicsi felé nagyon sok, később gondot okozó problémát felfedezhetünk, és megelőzhetünk.

Mozgással, zenével, kézkoordinációs gyakorlatokkal.

Játszani mindenképpen jó. Beszélgetni, énekelni mindkettőnknek csodálatos érzés.

Hadd játsszon, ha van mivel!

Legtöbbünknek vannak olyan élményei, régről, a mi gyermekkorunkból, mikor megkaptuk a villamos-vonatot, vagy éppen a járó és beszélő babát, és a nagynéni, vagy éppen nagybácsi egy órán át mutogatta, hogy hogyan lehet használni. Valamint azt, hogy hogyan ne, és végeredményben ő játszott vele, nem mi. Ez még a kisebbik baj. Nagyobb gond, ha nem is tudtunk vele jól játszani, mert ha nem az életkorunknak megfelelő volt, akkor még figyelmes játék közben is elrontottuk. Hiszen a kicsi praclik még nem tudják a vékony sínre rakni a drága mozdonyt, és a rongybabához szokott kezecskék elejtik a drága mechanikával egybeépített babát. Ekkor jött a megrovó tekintet, lelkiismeretfurdalás-keltés a kedves rokon részéről, esetleg még a büntetés is.

A vidám játék lehetőségéből frusztráció, kínlódás, és a felnőttek közötti emelt hangú nézeteltérés.

Ezt megelőzhetjük azzal, ha a kicsi életkorának és képességeinek megfelelő játékot, vagyis az ő számára JÓJÁTÉKOT adunk.

Ezek a lehetőségeink. A felelősségünk pedig az, hogy a lehetőségeket, a saját és még inkább a gyermekünk életében hogyan használjuk ki.

Akkor tudjuk maximálisan kihasználni a lehetőségeket, ha tudjuk a gyermeknevelési alapokat. Nem azt, amit a szakemberek tudnak, annak kis része foglalkozik az egészséges gyermek fejlesztésével. A szakemberek nagyrészt a beteg, sérült, vagy lemaradt gyermekekkel foglalkoznak - gyakran világhírű módszerek segítségével. Én viszont az egészséges gyermek esetében a kihasznált vagy ki nem használt lehetőségekről beszélek.

Anyaként, apaként, szülőként akkor tudjuk a legtöbbet nyújtani, a lehetőségeket érdekes felfedeznivalóként bemutatni csemeténknek, ha...

Ha tudjuk, hogy melyik az egyedül és melyik az együttjátszásra legjobb időszak.

Ha tudjuk, mikor mit lehet elvárni a picitől játék, egyedüllét, gügyögés, fejlődés, mozgás, manualitás tekintetében.

Ha legalább annyi játékot teszünk köré, amennyi az elmélyült játékhoz elég, de nem többet.

Ha ismerjük a játékokat, amelyek érdekesek, de biztonságosak, figyelemfelkeltőek és fejlesztőek.

Ha ismerjük, hogy mitől függ a kreativitás. Ezáltal tudjuk, hogyan és miként tudjuk segíteni a gyermekünket?

Ha tudjuk, hogy szabad-e tanítani a kisgyermeket. Sőt, ha tudjuk, hogy milyen tanítás nem káros.

 

Érdekes? De ennél is fontosabb kérdés: Hasznos? Használható tudás?

 

 

"A jegyzetet, amit a klubon kaptam, még mindig, 4 év után is előveszem, a második leánykámnál is!" - azóta játékboltot nyitott, erre kimondottan büszke vagyok :-))

 

"nem is tudom, mit tettem volna a listád nélkül, amikor berendeztem a játszóházamat!"  - Hajni

 

"Ebből a könyvből értettem meg, hogy nem kell mindig együtt lennem a fiammal, hanem jól és a megfelelő időben kell vele játszani" - és így a gyermek nem szokott le az önálló játékról, de mellette csodálatosan fejlődött

 

Még egy kicsit részletesebben a könyvről:

"A gyermekkel legyél, ne pedig érte dolgozz"
- mondta nekem régen egy barátnőm

Megfogadtam a tanácsát, a gyerekemmel voltam. Szabadidőmben viszont olvastam, és mivel kutató elmével és gyakorlattal áldott meg az élet, így jegyzeteltem is. A menetközben összegyűjtött ezer praktikus apróságot, módszert, tippet hosszú éveken keresztül finomítgattam* míg újra és újra magyaráztam a baba-mama klubokban, internetes portálokon, távoktatás formájában e-mailben...

Ennek az extraktuma, kivonata 135 html oldal, ami mintegy 700 gépelt oldal lenne, ha kinyomtatnám -  akkor  viszont nem lenne kereshető, összelinkelhető, nem lenne ilyen jól használható.

 

 

Az általam összeszedett tudásanyag a következő témákkal foglalkozik

(Bár 7 könyvre van osztva, de az összes könyv összes fejezete benne van az elektronikus Kreatív Baba Könyvben, és jelenleg nem vásárolhatóak meg külön.):

Az kis könyv anyagát tartalmazó Kreatív Baba elektronikus könyvet IDE kattintva vásárolhatja meg.

1. KREATÍV Baba Alapok - háttér, elvi alap, pici pszichológia- példákkal

Atomtengeralattjárót nem tesztelünk

Alapelvek - Kreatív Babák szüleinek

Kreativitás és alappillérei

Mennyi idős a baba? Mit tud? Melyik Baba-korban van?

Kreativitás mint felfedezésvágy

Tudás? Problémamegoldás?

Anyukák és apukák céljai

Szükségletpiramis - babára nézve

Elég jó anya

Elég jó szülő - mit jelent ez a fogalom?

Kreativitás újrafelfedezése

Szocializáció folyamata

Biztonság - mint szükséglet

Szoptatás - mint szükséglet

Szeparációs félelem

Hisztikorszak - dackorszak

Féltékenység

Jutalom

Dicséret és dorgálás - egy perc csupán

Dicséret

Utánzás

Kell-e a babát tesztelni?

Helyhez társított kedvencek - +1 praktika

Könyvajánló helyett

Az kis könyv anyagát tartalmazó Kreatív Baba elektronikus könyvet IDE kattintva vásárolhatja meg.

2. KREATÍV BABA - MAMA PRAKTIKA (ötlettár, ezernyi praktika, minden korcsoportnak)

Jó játék

Legjobb játékok listája

Mennyi játékot

Hasznos játékok

Haszontalan játékok

Játékidő - mennyit? Mikor?

Játéktevékenység - hogyan játszhatunk?

Játék - tér

Biztonságos környezet a babának

Házimunka, amit nem lehet a gyerek mellett végezni

Tiltás művészete

Szeretném, ha nem tenné

Illik - nem illik

Konyhai játéktér - szőnyeg vagy járóka?

Konyhai és háztartási játékok

Konyhai játszás és fejlesztés

Közös munka a konyhában

Játékok a fürdőszobában

Fejlesztés a fogmosás?

Ki a lakásból

Időgazdálkodás

Játék a különböző babakorszakokban

Nagymozgás, koordináció

Manualitás, alkotás, rajz

Anyanyelv, idegen nyelv

Zene, ritmus, mondóka, ének

Mesélés

Mesekönyv

 

Az kis könyv anyagát tartalmazó Kreatív Baba elektronikus könyvet IDE kattintva vásárolhatja meg.

3. KREATÍV POCAKLAKÓ ÉS ÚJSZÜLÖTT Korról korra

Első időszak mint játékkorszak

Pocaklakó korról mindent

Újszülött korról mindent

Pocaklakó és újszülött fejlesztése

Mesekönyvet még nem, de...

Mesélés ez is

Hang, anya nyelve, ritmus pocaklakóként

Anyanyelv újszülöttként

Nagymozgás, koordináció - alapok

Mozgás-mozgatás

 

Az kis könyv anyagát tartalmazó Kreatív Baba elektronikus könyvet IDE kattintva vásárolhatja meg.

4. KREATÍV KISBABA Korról korra

Kisbaba játékkorszak

Kisbaba korról mindent

Szeparációs félelem

Kisbaba fejlesztése

Járóka

Vödröcske-sorozat

Baba - maci - báb

Mesekönyv helyett a kisbabának

Mesélés a kisbabának

Anyanyelv, idegen nyelv

Anyanyelv a kisbaba korában

Nagymozgás, koordináció - alapok

Mocorgás

Manualitás, fogás

Az kis könyv anyagát tartalmazó Kreatív Baba elektronikus könyvet IDE kattintva vásárolhatja meg.

5. KREATÍV TOTYOGÓS Korról korra

Totyogós játékkorszak

Mindent a Totyogósról

Totyogós fejlesztés

Szeparációs félelem

Dicséret

Bújócska játék

Járóka

Kisebb-nagyobb fogalma

Nevének tanítása

Fotóalbum könyvecske

Csodadoboz

Labdák

Kisautó

Vödröcske-sorozat

Építőjáték

Mesekönyv - egyik legérdekesebb

Mesélés - a totyogós még ül

Anyanyelv, idegen nyelv

Nyelvi fejlesztés totyogósként

Nagymozgás, koordináció - alapok

Totyog, mászik

Manualitás, fogdosás

Az kis könyv anyagát tartalmazó Kreatív Baba elektronikus könyvet IDE kattintva vásárolhatja meg.

6. KREATÍV SZALADÓ Korról korra

Szaladó játékkorszak

Szaladó korban

Szaladó fejlesztése

Nagymozgás, koordináció - alapok

Manualitás, rajzolás? Le tudjuk ültetni hozzá?

Szalad

Járóka

Szerepjáték

Építőjáték

Vödröcske-sorozat

Kismotor

Autók, kicsik nagyok

Labdák

Hogyan szoktassuk le a dobálásról

Konyhai munka

Jutalom

Dicséret

Mesekönyv - hogy ültessük le mellé?

Mesélés - beleszól, ha érdekes neki

Kártya, memóriakártya, képkártya

Tanítás-elvont fogalmak

Anyanyelv, idegen nyelv

Szaladó gyermekünk már érti az anyanyelvét

 

Az kis könyv anyagát tartalmazó Kreatív Baba elektronikus könyvet IDE kattintva vásárolhatja meg.

7. KREATÍV (szocializálódó) KISGYEREK Szocializálódó korban

Korról korra

Kisgyerek játékkorszak

Kisgyermek fejlesztése

Nagymozgás, koordináció - alapok

Fut, ugrik, elszalad

Autók, bébitaxi

Kismotor

Szocializáció folyamata

Szerepjáték

Konyhai munka

Mesekönyv két éven innen és szocializáción túl, az óvodában

Mesélés az óvodáskor előtt és óvodáskorban

Kártya, memóriakártya, képkártya

Építőjáték

Manualitás, rajz, művészkedés

Manualitás óvodásoknál

Internet

Anyanyelv, idegen nyelv

Beszél, beszél, egyre többet

Tanítás-elvont fogalmak

 

A teljes Kreatív Baba Program tudásanyagot egyben tartalmazó Kreatív Baba könyvet -
/nyomtatva 7 könyv lenne/

Kreatív Baba-Mama Praktika / Kreatív Baba Alapok az elvi alapokról / Kreatív Pocaklakó és Újszülött / Kreatív Kisbaba / Kreatív Karonülő / Kreatív Szaladó / Kreatív Kisgyerek

 Ha kinyomtatnám, 7*1470 Ft-ba kerülne (+ postaköltség), és még bele sem férne minden.

De így összesen, kedvezményesen, most:

8925 Ft -ért vásárolhatja meg!

 

/Csak Windows operációs rendszert futtató eszközökön olvasható! Jelenleg sem Androdi, sem IOS eszközökön nem elérhető./

Az ajánlat visszavonási érvényes!

 Valamikor a tanfolyam - aminek teljes anyagát tartalmazza ez a könyv, sőt még többet is, mert Ön bármikor és alaposabban tanulmányozhatja - majdnem duplájába került. Az anyukák visszajelzése szerint az is, már akkor is NAGYON megérte.

Itt az alkalom, hogy ilyen kedvező áron megrendelje, ha:

1.
Eldönti, hogy szeretne többet játszani, a kisbabájával,
Olyan játékot, ami egyben fejlesztő, kreatív és felszabadult öröm, vagyis: JóJátékot ad a kezébe

2. 

Eldönti, hogy tud-e naponta 5-8 percre reggelenként, vagy előző este számítógép elé kerülni.

Hiszen csak ennyi egy-két összefűzött oldalt, kis játékot, egy újabb fontos információt elolvasni.

3.

Eldönti, hogy megéri-e ez önnek annyit, mint amennyit költene

 • egy-két tetszőleges gyermeknevelési könyvre (amikből én több tucatot beledolgoztam)

 • vagy egy közepes árkategóriájú gyerekjátékra, ami elképzelhető, hogy porosodni fog (ha esetleg nem a kukában végzi, mert veszélyes, vagy széttört) - elnézést kérek, ez a kedvenc témám, ezért kezdődik a könyv is a "megfelelő és fontos" játékok felsorolásával és leírásával. MÁR ezért az információ miatt is 10 -szeresen megtérül a könyv ára!

 • egy délutánnyi bébiszittelésre, ha ennek akárcsak tizedét is meg szeretné hallgatni előadás formájában

4.

Kitölti az elektronikus formanyomtatványon az információkat

Kattint a "Megrendelem", és ezzel eljuttatja részünkre a következő adatokat: Postázási név és cím, számlakiállítási név és cím (ha különböző, amit a számlára és a borítékre írunk), a telefonszámát a telefonon történő visszaigazoláshoz (csak akkor hívjuk fel, ha esetleg az e-mailes levélváltásnál valami nem egyértelmű) (nem küldünk SPAM-et és nem adjuk ki az adatokat másnak)

és a szót: Kreatív Baba e-book

A MEGRENDELEM gomb megnyomása után egy angol nyelvű oldal jelenik meg (a szoftver automatikus oldala) majd egy visszaigazoló e-mail érkezik a postaládába amelyben

 

5.

 rendelését megköszönjük, átutalási és könyv letöltési információkat küldjük, hogy akár azonnal is átutalhassa az ellenértéket. Ha szükséges, felhívjuk a megadott telefonszámon.

 

6.

Átutalt összeget fogadjuk, könyveljük, számlát nyomtatjuk, visszajelezzük, és megadjuk a könyvhöz a belépési kódot. Számlát postára adjuk, és a 9 hónapos garancia életbe lép.

Egy kódcserére, vagy új letöltésre, vagy másik gépre letöltésre van lehetőség. (Laptopra, vagy akár ismerős gépére)

7.

Opcionális, de lehetséges, sőt!!! Olvasgatja a könyvet, és ingyenesen kérdezhet tőlem levélben és én nagy örömmel válaszolok, valamint (név nélkül) a kérdés-választ megjelentetem a blogomban.

 

Átvállalhatom a rizikót? Örülök neki!

 

/Csak Windows operációs rendszert futtató eszközökön olvasható! Jelenleg sem Androdi, sem IOS eszközökön nem elérhető. /

* A program tíz éve született, könyv öt éven keresztül bővült, teljesedett.
Eddig folyamatosan változhatott, de mostantól jegyzett könyv,

**Bolti forgalomba nem kerül

 

Vezetéknév:

Keresztnév:

Legkisebb gyermekének születési dátuma (éééé.hh.nn:)

e-mail cím:

(Pl: kovacs@hotmail.com helyes, de kovács@hotmail,vagy kovács NEM HELYES!)

E-mail cím megerősítése:

Kinek/minek nevére szóljon a számla:

Számlázási cím:

Postázáskor kit írjunk címzettnek:

Milyen címre postázzunk:

Telefonszám
(a rendelés visszaigazolásához):

Megjegyzés

A rendeléshez EGYSZER kattintson a fenti gombra!

A MEGRENDELEM! gomb megnyomásával jelzI felénk rendelési szándékát, aminek megfelelően jogot szerez arra, hogy a Kreatív Babák Szülőképző elektronikus könyvet megvásárolja a fenti áron, - az akció időtartama alatt -
mely a megrendelő kitöltésétől számított öt munkanapon belül fizetendő.

/Csak Windows operációs rendszert futtató eszközökön olvasható! Jelenleg sem Androdi, sem IOS eszközökön nem elérhető./
(Jelen megrendeléstől a 45/2014. Kormány rendelet értelmében 14 naptári napon belül elállhat.)

 

 


 

Örülök, hogy összegyűjtött információimmal segíthetek önnek,
és hozzájárulhatok a gyermeke Jójáték óráihoz,
boldog mosolyához, fejlődéséhez!

Kívánok Önnek és Gyermekének JóJáték órákat nap mint nap!

©2002-2014 Leviter.hu Kft. - All Rights Reserved